Kõik artiklid

Allveelaevad, sukad ja õlu. Värvika ajalooga hoone Noblessneri kvartalis

Autor: Anne Ruussaar

Tallinn Peetri tn 5 (Foto: Mari Kamps)

Kuidas on omavahel seotud allveelaevad, sukad ja õlu? See kõlab kui peaauhinda väärt küsimus mälumängus, kuid ometi on vastus lihtne. Neid kõiki on toodetud  ühes ja samas hoones Noblessneri kvartalis. Kuid seal on tehtud muudki, näiteks peetud suurejoonelisi tööstusnäitusi ja remonditud laevu. Tõsi, kõik see on toimunud erinevatel aegadel, kuid miks on siiski valituks osutunud just see rohmakas majamürakas? Vastus peitub meie heitlikus ajaloos, mille äärmuslikud keerdkäigud on ehitise saatust kujundanud. Kirjutab Eesti Ajaloomuuseumi teadur-kuraator Anne Ruussaar.

Edasi lugemiseks:

Tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele, arhiivile ja veebiseminaridele.

Logi sisse:

Kõik artiklid

Veel samal teemal: