Kõik artiklid

“Ekspordivägi” pakkus nii unikaalseid teadmisi kui ka motivatsiooni

Autor: Visionest Institute

„Ekspordiväe“ kolmeaastane programm „Ekspordivägi: jätkusuutlikkus maailmas" lõppes 30. novembril 2023 konverentsiga, mille fookuses olid innovatsioon, eristumine ja jätkusuutlikkus.

Paljud tippspetsialistid jagasid oma ideid ja kogemusi, kuidas olla uuenduslik, eristuda konkurentidest ning avastada uusi võimalusi ekspordiks.

Programm hõlmas ka 16 online– infopäeva, jõudes nii ka kaugematesse piirkondadesse üle kogu Eesti. Kokku toimus 42 koolituspäeva, kus põhiteemadeks olid tõhus müük ja turundus, digihübriidmessidel osalemine, ekspordi põhitõed ning rahvusvaheline müük ja läbirääkimised.

Koolitusi viisid läbi nii välismaised kui ka Eesti eksperdid. Programmis oli kolm rahvusvahelist konverentsi ja kaheksa õppereisi, neli Eestis ja neli välismaal. Õppereisid andsid osalejatele palju motivatsiooni, sest nad said näha lähemalt teiste väiketootjate pingutusi ja väljakutseid. 18 podcast’i ja 260 tundi ettevõtete juhendamist pakkusid omakorda palju teavet. Programmi mõju-uuring näitas positiivset mõju osalejatele ja ettevõtetele.

Konverentsil esinesid mitme valdkonna juhid ja eksperdid, nagu Madis Pärtel, Andri Haran, Arvo Aller, Betina Bergman Madsen, Nikola Balaban, Kaisa Ringmäe, Silver Laus, Helgor Markov, Peeter Tava, Ivar Miller ja Ülo Rekkaro. Konverentsi juhatas Visionest Institute’i tegvjuht Anu-Mall Naarits.

Konverentsi toetasid Kaubanduskeskus T1 Mall of Tallinn, Viking Line, Kalev SPA, Green Bite OÜ, Shroomwell OÜ, Haage Joogid OÜ, Semu mahlad, Rebaseonu toidukoda, Natty maapähklivõi ja Bon Vegan.

„Ekspordiväe“ programm on küll lõppenud, aga huvilistel soovitatakse jälgida Visionest Institute’i koolituskalendrit, et omandada uusi teadmisi ekspordivaldkonnas: https://bit.ly/419ljU1.


20231130-0188-min
Fotod: FotoStop

Kõik artiklid

Veel samal teemal: