Kõik artiklid

Visionest Institute: Unistuste tööandja 2024 tiitli võitja on Estanc AS

Autor: Visionest Institute

Unistuste tööandja 2024 võitja Estanc AS. Foto: FotoStop

Eile õhtul, 6.märtsil kuulutati Eesti tööandja brändikonkursi „Unistuste tööandja 2024“ võitjaks Estanc AS ning selle juht Priit Haldma sai parimale noorele juhile määratud eriauhinna „Tõusev täht“. Parimaks avaliku sektori ettevõtteks tunnistati Eesti Loodusmuuseum, kaubandusettevõtete kategoorias oli edukaim Lidl Eesti OÜ.

Žürii liikmele, Smartgrow’ tegevjuhile Lauri Taburile jäi sel aastal eriliselt silma osalejate teadlikkus sellest, mida peab tegema, et olla atraktiivne just oma sihtgrupile. „Atraktiivsus ei tähenda ju enam seda, et ollakse laialt tuntud. Kõige põnevamaid arutelusid žüriis kutsusid esile need, kellest enamik meist polnud ehk kuulnudki, aga kes on oma sihtgrupi silmis üksjagu atraktiivsed ning teevad selle nimel ka tõsist tööd.“ Just see tõsise töö tegemine on viinud Taburi sõnul ka žürii tõdemuseni, et tööandja brändingus ei ole kiiret võluvitsa: „See on sihikindel teadlik töö eelkõige oma inimestega selleks, et neist saaks sinu brändisaadikud. Ükskõik kui kallis reklaamikampaania ei kaalu üles ettevõtte enda inimeste tahet selle kuvandit välja näidata.“

Edu tõi paindlikkus ja inimkeskne juhtimine

Ekspordiettevõte Estanc on asutatud 1992. aastal, põhineb Eesti kapitalil ning pakub tootmis-ja inseneeriateenust. Visioon on luua paremat elukvaliteeti ja teha seda kestlikult.Priit Haldma sõnul annavad neile suuresti tegevusraamistiku Estanci ülilahedad kliendid, enamasti Skandinaavia ettevõtted. „Meie eesmärk on pakkuda ettevõtetele süsteemselt tehnoloogia-inseneeria lahendusi. Kõige selle juures on meil ka selgus, milline peab olema meie sisekultuur, et seda eesmärki täita. Nii oleme samm-sammult oma juhtimist ehitanud ja uusi inimesi meeskonda toonud. Tähtis on, et töötajal ja tööandjal tekib tahe koos edasi minna ning neil on ühine eesmärk. Estancis on kasutusel holakraatiast inspireeritud paindlik, muutustele reageeriv inimkeskne juhtimine,“ selgitab Haldma. „Võimupõhise hierarhia asemel on meil eesmärgipärane hierarhia, igal meeskonnal ja rollil on oma eesmärk ning vabadus valida viis, kuidas see ellu viia. Juhi roll on coach’ida ja toetada.“

„Unistuste tööandja 2024“ konkurssi viib läbi Visionest Institute koostöös CVKeskus.ee ja Eesti personalijuhtidega. Žüriisse kuuluvad Lauri Tabur, Irene Metsis, Kristiina Palm ja Triin Toomesaar.

Visionest Institute on tööandja brändingu konkurssi korraldanud juba 11 aastat. Varasematel aastatel on tiitli võitnud Sisekaitseakadeemia, AS LHV Pank, SA Teaduskeskus AHHAA, Ericsson Eesti AS, Pipedrive OÜ, Päästeamet, Elisa Eesti AS, Nortal AS, Eesti Töötukassa ja Rahvusarhiiv. 

Kõik artiklid

Veel samal teemal: